inhoud
https://www.facebook.com/groups/481116897192391
bibliotheek-lijst
everberg-et-ses-seigneurs
postkaarten-everberg
schoolomgeving
wzc-erps-kwerps
grubbe-kasteel
grubbe-renovatie
grubbe-verkoop
handelaars
oud-strijders-everberg
oud-strijders-woII-everberg
oud-strijders-woII-everberg-naamlijst
oud-strijders-woII-meerbeek
overlijdens-2022
overlijdens-2023
kuijpers-devijver
van-campenhout-meersmans
product
bekwaam-politiek-personeel
burgemeesters
cdv-naamsverandering
grote-peiling-sep-2022
kerkhof-meerbeek-hln
kerkhof-meerbeek-nieuwsblad
ontruiming-begraafplaats-everberg
open-vld-uniek
team-burgemeester
vuurwerk
verenigingen
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20221020_94565769

Everberg

Kerkhof Meerbeek

Everberg

Blijf er gewoon af

Het Nieuwsblad

“Het zou jammer zijn dat het hier gewoon een groene ruimte wordt”: open brief om begraafplaatsen te behouden


Kortenberg/Meerbeek - Het gemeentebestuur van Kortenberg kondigde enkele maanden geleden al aan dat het de begraafplaatsen wil omvormen en er groene plekken van wil maken waar mensen tot rust kunnen komen. Maar daar zijn de Meerbeekse kerkraad, de parochie en het Erfgoedhuis Kortenberg het absoluut niet mee eens. Daarom besloten ze een open brief te schrijven over hun bezorgdheden.


(Maarten De Cock - Het Nieuwsblad 20 oktober 2022)

Henri Vannoppen

De Meerbeekse kerkraad, de parochie en het Erfgoedhuis Kortenberg zijn het er niet mee eens dat het kerkhof van Meerbeek wordt ‘omgebouwd’. Met de ombouw van de begraafplaatsen van Kortenberg, Erps-Kwerps en Everberg waren zij blijkbaar wél eens. Van waar deze ommezwaai?

Dat de Meerbeekse kerkraad, de parochie en het Erfgoedhuis Kortenberg nu wél reageert vind ik ronduit schandalig én zijn vijgen na Pasen.


Open VLD, de partij waar voorzitter Erfgoedhuis Kortenberg Henri Vannoppen deel van uitmaakt(e), zit nochtans in het gemeentebestuur. Ik heb via Facebook en everbergh.be meerdere malen opgeroepen om te reageren. David Haelterman en Stef Ryckmans zitten daar zelfs als schepen voor Open VLD.


Weeral wordt met geen woord gerept over de Oud-strijders WOII die in Meerbeek ook tussen de andere graven liggen en waarvan er ook op de lijst staan.


Ik herinner eraan dat tot drie maal toe een advocaat op mij werd afgestuurd i.v.m. de opruiming van de begraafplaats van Everberg. Niemand kwam op voor de begraafplaats van Everberg en zijn Oud-strijders WOII en zeker niet de kerkraad, de parochie, het Erfgoedhuis Kortenberg of de zogezegde Oud-strijdersvereniging van Kortenberg (Nationale Strijdersbond Kortenberg of zoiets) en de pers. Ik stond er alleen voor.


Als je dit gemeentebestuur laat doen kan je straks tot rust komen in het midden van de Meerbeekse straten en heb je het kerkhof daarvoor niet nodig.

© Lode Mommaerts