index
https://www.facebook.com/groups/481116897192391

Everberg

Politiek

Everberg

Open VLD wordt UnieK

Open Vld Kortenberg verandert in UnieK. © rv

Alles op een rij

Bij deze geeft de partij toe dat het huidig gemeentebestuur onvoldoende dicht bij haar inwoners staat en dat ze niet luisteren naar de noden en behorften van de Kortenbergenaren.

CD&V gaf al eerder toe dat het moeilijk is om bekwame politiekers te vinden.


Naamsverandering

Ook tweede meerderheidspartij verandert van naam: Open Vld heet voortaan UnieK


Kortenberg Nadat CD&V Kortenberg vorige week bekendmaakte dat het voortaan als Team Burgemeester Kortenberg door het leven gaat, verandert nu ook coalitiepartner Open Vld van naam. De liberalen kiezen voor Unie Kortenberg, of kortweg UnieK. “We willen geen oude wijn in nieuwe zakken serveren”, klinkt het.


 


“Al geruime tijd leeft er binnen onze afdeling het gevoel dat er nood is aan een partij die dichter bij haar inwoners staat en die effectief luistert naar de noden en behoeften van de Kortenbergenaren”, zegt Peter Servais, voorzitter van UnieK. “Met de nieuwe naam willen we geen oude wijn in nieuwe zakken serveren, maar willen we oog voor iedereen – jong en oud – hebben en vooral met een visie voor Kortenberg samen met de inwoners.”


Volgens Peter Servais is de nieuwe naam gelinkt aan de ideologische verruiming, de komst van nieuwe mensen, met participatie van de burger. “Met Unie Kortenberg beklemtonen we dat men niet alleen is en niet alleen bestuurt in Kortenberg, maar dat dit een team vereist van diverse achtergronden die samen een front vormen in het engagement voor hun gemeente.” De komende weken lanceert UnieK beetje bij beetje de verschillende standpunten.Vorige week nog maakte burgemeester Alexandra Thienpont bekend dat CD&V Kortenberg voortaan als Team Burgemeester Kortenberg door het leven gaat.


(Het Laatste Nieuws 12 september 2022)

  

© Lode Mommaerts