inhoud
https://www.facebook.com/groups/481116897192391
bibliotheek-lijst
everberg-et-ses-seigneurs
postkaarten-everberg
schoolomgeving
wzc-erps-kwerps
grubbe-kasteel
grubbe-renovatie
grubbe-verkoop
handelaars
oud-strijders-everberg
oud-strijders-woII-everberg
oud-strijders-woII-everberg-naamlijst
oud-strijders-woII-meerbeek
overlijdens-2022
overlijdens-2023
kuijpers-devijver
van-campenhout-meersmans
product
bekwaam-politiek-personeel
burgemeesters
cdv-naamsverandering
grote-peiling-sep-2022
kerkhof-meerbeek-hln
kerkhof-meerbeek-nieuwsblad
ontruiming-begraafplaats-everberg
open-vld-uniek
team-burgemeester
vuurwerk
verenigingen

Everberg

Scholen

Everberg

De Negensprong

De school bestaat uit 10 klassen waarvan 4 kleuterklassen en 6 graden lager onderwijs.


De school begint om 8.30 uur 's morgens. Op woensdag is de school om 12.15 gedaan en op andere dagen om 15.30 uur.

Het zou evident moeten zijn dat rond deze tijdstippen iedereen de schoolpoort met een motorvoertuig best vermijdt.


Dat het aan de schoolpoorten niet veilig is zal iedereen kunnen beamen. Daarom stellen wij een gewijzigd plan voor.


Adres van de school: De Negensprong


Annonciadenstraat 1


3078 EverbergDirectie: Annelies Philips

De verantwoordelijken

Alexandra Thienpont (CD&V) Veiligheid, Kristien Goeminne (CD&V) Ruimtelijke ordening, Stef Ryckmans (Open Vld) Openbare werken en Mobiliteit en Ann Vanermen (CD&V) Onderwijs zijn vandaag in Kortenberg bevoegd voor de veiligheid rond de schoolomgeving.


De schoolomgeving in Everberg is de gevaarlijkste plaats van Everberg. Zeker rond het begin en einde van de school.


Het verkeersplan deugt niet, de beschilderingen op de straten leiden de bestuurders af en de bouwwerken en de (daarbij) overvloed aan verkeersborden maken het alleen maar erger.

50.000 euro

De gemeente ontving in 2015 50.000 euro subsidies en heeft daar niet veel goeds mee aangevangen.


De gemeente Kortenberg krijgt 50.000 euro subsidies van de provincie Vlaams-Brabant om de omgeving rond gemeenteschool De Negensprong in Everberg wat veiliger te maken. Trage wegen zullen toegankelijker gemaakt worden en fietsbeugels moeten het wildparkeren tegengaan


Al jaren kampt de Annonciadenstraat in Everberg, de straat waarin De Negensprong ligt, met sluipverkeer. Het gemeentebestuur van Kortenberg pakte dat probleem enkele jaren geleden wel aan door met dynamische verkeersborden te werken. Zo mag het verkeer in de ochtend- en de avondspits slechts in één richting door de straat rijden. Maar de provincie maakt nu 50.000 euro vrij om de schoolomgeving nog wat veiliger te maken. Zo zullen verschillende trage wegen opnieuw toegankelijk gemaakt worden, zodat de leerlingen hun school via zo goed als autovrije schoolroutes kunnen bereiken. “Dit is een maatregel die de gemeente op korte termijn kan realiseren zodat er snel beterschap is voor de leerlingen”, zegt gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V).


Maar ook de onmiddellijke omgeving wordt aangepakt. Er komen fietsbeugels die moeten voorkomen dat automobilisten hun wagen achterlaten op hinderlijke plaatsen. Daarnaast krijgen de voetpaden een duidelijkere markering en zal de politie erop toezien dat er niet op geparkeerd wordt. Tot slot komen er ook snelheidsinformatieborden waarmee de gemeente automobilisten zal sensibiliseren over de snelheid in de schoolomgeving. (RDK)


(Het Laatste Nieuws 30 februari 2015)

Volgens plan

Plan buiten de schooldagen


Merk op:


Dat het verkeer in de Annonciadenstraat naar boven en naar beneden kan, maar dat zowel in Wolvenstraat als in de Blokstraat het verkeer naar 'boven' moet en niet naar beneden mag.


Besluit:


Alle verkeer dat naar beneden moet kan dat uitsluitend door één straat, de belangrijkste straat van Everberg

(-dorp), de Annonciadenstraat.

  

Huidig plan tijdens de schooldagen


Merk op:


Dat het verkeer in de Annonciadenstraat uitsluitend naar beneden mag, maar dat zowel in Wolvenstraat als in de Blokstraat het verkeer naar 'boven' moet en niet naar beneden mag.


Besluit:


Alle verkeer dat naar beneden moet kan dat uitsluitend door één straat, de belangrijkste straat van Everberg

(-dorp), de Annonciadenstraat. Iedereen die op de openbare parking geparkeerd staat kan alleen naar beneden rijden door voor de schoolpoorten naar beneden te rijden.

Voorgesteld plan tijdens de schooldagen


Om de Annonociadenstraat te ontlasten stellen wij voor om de rijrichting in de Blokstraat om te keren, zodat men in de Blokstraat (vanaf de openbare parking) naar beneden kan rijden en in de Wolvenstraat naar boven kan rijden, m.a.w. de openbare kan bereiken.


Deze verkeersorganisatie laat toe om het gedeelte van Annonciaden- straat, voor de schoolpoorten, even voor en even na het begin of einde van de school, te ontlasten of zelfs volledig af te sluiten voor het gemotoriseerd verkeer.


Het afsluiten van het gedeelte van de Annonciadenstraat voor de schoolpoort kan via gewone verkeersborden met een degelijk leesbare vermelding, met variablele elektronisch borden of zelfs met slagbomen die door de bevoegde overheid en niet door het schoolpersoneel bediend worden.

© Lode Mommaerts