inhoud
https://www.facebook.com/groups/481116897192391
bibliotheek-lijst
everberg-et-ses-seigneurs
postkaarten-everberg
schoolomgeving
wzc-erps-kwerps
grubbe-kasteel
grubbe-renovatie
grubbe-verkoop
handelaars
oud-strijders-everberg
oud-strijders-woII-everberg
oud-strijders-woII-everberg-naamlijst
oud-strijders-woII-meerbeek
overlijdens-2022
overlijdens-2023
kuijpers-devijver
van-campenhout-meersmans
product
bekwaam-politiek-personeel
burgemeesters
cdv-naamsverandering
grote-peiling-sep-2022
kerkhof-meerbeek-hln
kerkhof-meerbeek-nieuwsblad
ontruiming-begraafplaats-everberg
open-vld-uniek
team-burgemeester
vuurwerk
verenigingen

Everberg

Politiek

Everberg

CD en V wordt Team Burgemeester

Thienpont trekt niet onder CD&V-noemer naar kiezer, maar wel als Team Burgemeester: “Want steeds meer mensen hebben aversie van klassieke politiek”


Kortenberg Wie over twee jaar een stem op burgemeester Alexandra Thienpont wil uitbrengen, moet niet naar de CD&V-lijst zoeken. De christendemocraten kiezen er namelijk voor om als Team Burgemeester naar de kiezer te trekken, ook al verlaten ze het moederschip niet. “We willen een brede beweging op gang brengen, met alle inwoners die op een positieve manier mee willen nadenken over de toekomst van de gemeente”, klinkt het.


Het was maandagavond op de bestuursvergadering van CD&V dat unaniem beslist werd om vol voor een fris en nieuw concept te gaan. Concreet keurden de leden goed dat CD&V Kortenberg omgevormd wordt tot de open lijst ‘Team Burgemeester Kortenberg’. “We willen met een open, lokale politieke beweging de kleine en grote problemen van onze inwoners oplossen”, zegt burgemeester Alexandra Thienpont. “Want de impact van een lokaal bestuur op het leven van iedere inwoner is bijzonder groot. Maar we merken al enkele jaren dat heel wat mensen een aversie hebben van de klassieke politiek en die perceptie zorgt ervoor dat het aantrekken van bekwaam politiek personeel steeds moeilijker wordt. Jammer, want het is net op lokaal niveau dat je het verschil kan maken.”


(Het Laatste Nieuws 6 september 2022)

  

Een wolf in schaapskleren

Een gevaarlijk iemand die onschuldig lijkt.


Iemand die zachtaardig lijkt, maar in werkelijkheid hard en meedogenloos is; iemand die zich onschuldig voordoet, maar in werkelijkheid kwaad in de zin heeft.


Naar de Bijbeltekst van Mattheus 7, 15. Ook in het meervoud 'wolven in schaapskleren' en bij uitbreiding ook in toepassing op zaken.

© Lode Mommaerts